Türkçe Dil Dosyası (UTF-8)

Gönderen BaÅŸkan 
Türkçe Dil Dosyası (UTF-8)
20 Ocak 2008 02:52
Türkçe Dil Dosyası

5.2.10 sürümü için oluşturulmuş dil dosyasıdır. Daha eski sürümleri kullanıyorsanız 5.2.10 sürümüne geçmeniz tavsiye edilir.

Sizden tek ricam footer bölümüne;

Türkçe Çeviri : Phorumtr

yazarak Phorumtr'ye bu sitenin linkini vermeniz.

1 kez düzenlendi. En son 2010/07/09 12:15 tarihinde Başkan tarafından düzenlenmiştir.
Eklentiler:
aç | indir - turkish.php (34 KB)
Re: Türkçe Dil Dosyası
13 Þubat 2008 10:49
Bende garip bir şekilde hata verdi,aslında mod çalıştı ama aynı zamanda forumun üzerinde hata mesajlarıyla ne olabilir size?
13 Þubat 2008 15:30
hangi moddan bahsediyosun? Eğer dil dosyasından bahsediyosan dil kodlamasından hata vermiştir muhtemelen
13 Þubat 2008 17:20
Ee ne yapacaz peki bi çözümü yokmu varsa nedir yoksa neden yok.
13 Þubat 2008 18:23
çözümü elbette bulunur.. sitenin ismi nedir adresi verirsen görelim problem ne imiş.
14 Þubat 2008 10:06
sitem localhostta tamam neyse ben sorunu kendi yöntemlerimle çözdüm teşekkürler.
20 Þubat 2008 02:15
Sorunu ve çözümünü yazarsan aynı problemle karsılasanlara yardım etmiş olursun.
19 Nisan 2008 19:08
bende de aynı hatayı verdi nasıl çözdüğünü söyleyebilir misin, bu arada türkçe dil dosyalarını atmama rağmen hala tam olarak türkçe değil. mesela anasayfada sol üst köşede create a new profile vs ingilizce yazıyor herşey. ve türkçe harfler kullanınca hatalı gösteriyor mesajları. bunları nasıl halledeceğim bilen varsa yardım etsin lütfen
20 Nisan 2008 01:38
Reeler, önce çerezleri temizlemeyi dene. Eğer yine tamamen türkçeleşmesse sadece anasayfanın yada forumların türkçeleşip türkçeleşmediğinden emin ol. Admin panelinden tüm forumların ayarlarını düzeltmelisin. Hepsinde dil ayarlarını Türkçe olarak değiştirmelisin. Karakter sorununu düzeltmek için ise turkce dil dosyasının içinden karakter kodlamasını bularak değiştirmelisin. "iso-8859-9", "latin1", "latin5" bu karakter kodlarını sırayla deneyerek karakter sorunu nu halledebilirsin. Eğer yine de düzelmezse config.php dosyasının içindeki dil kodlamasını yukarıda verdiğim kıodlarla değiştir. Mutlaka bir şekilde düzelecektir. Ayrıca sitenin ismini verirsen bende görmek istiyorum sorunu.
20 Nisan 2008 14:30
Warning: htmlspecialchars() [function.htmlspecialchars]: charset `iso-8859-9' not supported, assuming iso-8859-1 in ..................

Warning: htmlspecialchars() [function.htmlspecialchars]: charset `iso-8859-9' not supported, assuming iso-8859-1 in ...................

Warning: htmlspecialchars() [function.htmlspecialchars]: charset `iso-8859-9' not supported, assuming iso-8859-1 in ......................

Forumun üst kısmında Hata mesajı veriyor türkçeye çevirdiğim zaman. alt kısımlar ise normal
20 Nisan 2008 14:37
Aşağıda ana sayfanın türkçe halini veriyorum grinning smiley

Hoş Geldiniz! Giriş Üye Ol

Ana Sayfa

Gelişmiş
Forumlar Başlıklar İletiler Son İleti

RSS 0 0
Sorular-Cevaplar

RSS 0 0

This forum is powered by Phorum.
20 Nisan 2008 16:34
Peki dediğim dil kodlamalarını değiştirdiniz mi?

Config.php dosyasının içindeki

// Specifies the charset used for the "CREATE TABLE" statements and
// the connection later on. For a list of valid MySQL charsets, see
// [dev.mysql.com]
// or run the MySQL query "SHOW CHARACTER SET".
// Beware: the charset names are different from the ones that are
// used for specifying web site charsets. For example "utf-8" is not
// a valid charset.
'charset' => 'iso8859-9',

Şu kısmı bulup 'charset' karşısına "iso8859-9" yazmayı deneyiniz. (yukarıda olduğu gibi.)
20 Nisan 2008 16:58
değişen birşey olmadı sorun hala devam ediyor
21 Nisan 2008 02:29
söylediklerinin hiçbiri işe yaramadı malesef. sorun alttaki dosyalarda

Warning: htmlspecialchars() [function.htmlspecialchars]: charset `iso-8859-9' not supported, assuming iso-8859-1 in /home/fran/public_html/phorum/common.php on line 712

Warning: htmlspecialchars() [function.htmlspecialchars]: charset `iso-8859-9' not supported, assuming iso-8859-1 in /home/fran/public_html/phorum/include/api/user.php on line 1473

Warning: htmlspecialchars() [function.htmlspecialchars]: charset `iso-8859-9' not supported, assuming iso-8859-1 in /home/fran/public_html/phorum/include/api/user.php on line 1473
21 Nisan 2008 21:34
Reeler Community Forum'a senin problemini sordum, bu hata Phorum ile ilgili değil dediler. Php ile alakalıymış.

Dil dosyasını UTF-8 formatına dönüştürücem. Ondan sonra aynı hatayı alacağını zannetmiyorum. Yalnız senden son birşey daha denemeni isteyeceğim. Son olarak "iso-8859-1" formatını deneyebilir misiniz?
22 Nisan 2008 01:36
iso-8859-1 yaptım ve sayfalar hata vermiyor ama türkçe karakterlerin bir kısmı bozuk, aşağıdaki gibi çıkıyor grinning smiley

Hoş Geldiniz! Giriş Üye Ol
22 Nisan 2008 01:37
bu arada dil dosyasına bir haller olmuş, indirilmiyor. kontrol edersen iyi olur.
22 Nisan 2008 20:10
Sorun halledilmiştir. Eğer sizde aynı hatayı alıyorsanız turkish-utf8.php dosyasını indiriniz ve ismini turkish.php olarak değiştirdikten sonra lang klasörünün içine atınız. config.php dosyasından dil kodlamasını da utf-8 olarak değiştiriniz, sorununuz düzelecektir.
16 Mayýs 2008 20:20
merhaba.

Forumu nereden türkçeleştireceğim bulamadım.

Yardımlarınızı bekliyorum.

1 kez düzenlendi. En son 2008/05/16 20:20 tarihinde kemikliet tarafından düzenlenmiştir.
16 Mayýs 2008 20:34
tmm buldum teşekkürler.
30 Haziran 2008 14:05
Selamlar aynı sorunu bende yaşadım. Config.php dosyasındaki UTF-8 olması gereken yerde utf8 yazaraktan beni saatlerce uğraştıran dev team a saygılarımı sunuyorum!
30 Haziran 2008 15:07
Julifton hangi dosyada o şekilde yazılmış ben farketmedim daha önce, söyler misin lütfen düzeltelim onu.
Dev team derken bahsettiğin kimdir? config.php dosyasını phorum community sayfasından indiriyosun phorumtr.net adresinden değil.
25 Temmuz 2008 18:59
forumu türkçe yaptım fakat admin paneli hala ingilizce onu nasıl türkçe yapabilrim
25 Temmuz 2008 20:36
Merhaba Yunus,
Phorum Admin Paneli için şuanda dail dosyası mevcut değildir. İleride çıkan versiyonlarda admin paneli için dil paketi oluşturulacağı söylendi. Eğer dil paketi çıkarsa hemen Türkçe çevirisini yaparız ve bu siteye koyarız.
26 Temmuz 2008 03:21
teşekkür ederim başkansmiling smiley
ben kendi forumum altında kurdum sınırsız alanım varsmiling smiley
kolay kurulumu var artı vb gibi değil
fakat eklentileri ftp atmak belki sıkabilir üyeleri ama en kolayı o çünkü açık yaratmaz kanımca
26 Temmuz 2008 03:43
Evet kurulumu çok basit. Eklentileri de yavaş yavaş türkçeleştiriyorum daha bir sürü eklentisi var.
Yeni temalar piyasaya çıktıkça çok daha kullanışlı olacağından şüphe yok.
Phorum'un hayırlı uğurlu olsun smiling smiley
27 Temmuz 2008 15:11
herkese hayırlı olsunsmiling smiley
Re: Türkçe Dil Dosyası (UTF-8)
09 Temmuz 2010 13:02
Türkçe dil dosyası güncellenmiştir. Yeni forumunuzu kurarken dil kodlamasını lütfen UTF-8 yapınız..

PhorumTR
26 Temmuz 2010 02:44
[www.birbeyinoglu.com] türkçe karakter sorunum var nasıl düzeltebilirim başkan yardım
28 Temmuz 2010 13:34
Karakter sorunu göremedim ben?

PhorumTR
Üzgünüz ancak bu foruma sadece kayıtlı kullanıcılar mesaj gönderebilir.

Oturum açmak için tıklayın

Phorum Türkçe Destek - İstatistikler

Global
Konular: 52, Mesajlar: 130, Üye: 4,853.
En yeni üyemiz Squealer.

Bu forum
Konular: 3, Mesajlar: 33.